Tagtik

Op de meeste plaatsen droog richting het weekend

Donderdag verloopt meestal zwaarbewolkt, maar de zon kan geregeld door het wolkendek schijnen. Het blijft ook op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 22 graden in de Ardense toppen, rond 24 graden in het binnenland en tot 26 graden in Lotharingen. De wind waait zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee en komt uit het oosten tot noordoosten. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met een paar buien in het zuidoosten. Elders is de kans op een bui eerder klein. In de tweede deel van de nacht verschijnen er vanaf Frankrijk opnieuw opklaringen. De minima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noorden of in de Ardennen uit het oosten tot noordoosten.

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het oosten van het land een paar buien. Het westen houdt het wellicht droog. We halen maxima van 21 tot 23 graden aan zee en in de Ardennen en van 24 tot 26 graden elders. De wind waait eerst zwak uit het noorden, later matig uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren