Tagtik

Regen en bewolking wisselen elkaar af

Woensdag is er eerst kans op lage wolken in de Ardennen. Elders, behalve in het noorden is de kans op buien kleiner en zijn er ook brede opklaringen en soms ook nevel. In de loop van de dag komen er meer wolken en ontstaan er buien vanaf de Noordzee. De buien zijn vooral voor het centrum, het noorden en het noordoosten van het land. In het zuidoosten en in de regio's nabij de Franse grens daarentegen is het zelfs meestal droog. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidwest tot west en wordt nadien matig uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond vallen er nog buien, maar tijdens de nacht wordt het droog in het binnenland. Aan de kust blijven er echter buien vallen. Het wordt nevelig en lokaal kan er mist ontstaan. De minima liggen tussen 1 graden op de hoogten tot 7 graden aan zee. De wind wordt zwak en waait uit het zuidwesten tot zuiden.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af. De kans op enkele buitjes blijft bestaan. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en 13 tot lokaal 15 graden in de overige streken. De wind is zwak en variabel of heeft een voorkeur voor het zuidwesten.

Vrijdag blijft het meestal droog. Na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, vooral in het westen. Het is wat zachter met maxima van 12 graden op de Hoge Venen en 16 graden in het westen. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen en wordt nadien matig uit zuidwest tot west. Een zeer actieve regenzone, vergezeld van veel wind trekt tijdens de nacht over het land.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren