Tagtik

Regenbuien en opklaringen wisselen elkaar nog de hele week af

Dinsdagochtend is het vrij zonnig en droog met hoge en middelhoge wolken. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken waaruit in de namiddag of vanavond (onweers)buien kunnen vallen, vooral dan over het noordwesten van het land. Op vele plaatsen blijft het echter droog. De maxima liggen tussen 24 graden in de Hoge Venen en 29 à 30 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidwest. Aan zee is de wind eerst matig. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en volgende nacht wordt het overwegend zwaarbewolkt. Vanaf de Franse grens trekken er geleidelijk regen- en onweersbuien door ons land. Lokaal kan er hierbij al vrij veel neerslag vallen. De minima liggen tussen 15 en 19 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Woensdag is de atmosfeer onstabiel met perioden van regen of buien. De buien kunnen lokaal intens zijn en gepaard gaan met onweer, hagel en felle windstoten. De maxima schommelen van 21 tot 26 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Aan zee is de wind matig uit noordoost.

Donderdag wordt het, na het verdwijnen van de eventuele ochtendnevel of -mist, snel wisselvallig met soms pittige buien en kans op onweer. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden. De wind is zwak tot matig uit meestal noordwestelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren