Tagtik

Temperaturen beginnen te stijgen

Een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland stuwt maandagvoormiddag nog tijdelijk maritieme lucht naar België. Geleidelijk breidt deze anticycloon zich oostwaarts uit. Er vormt zich een blokkerende hogedrukzone van de Britse Eilanden tot de Oostzee. Langs de zuidelijke flank ervan zal droge, continentale lucht naar ons land stromen, die alsmaar warmer wordt. Dat meldt het KMI.

Maandag wordt het weer zonnig met in de loop van de dag kans op enkele stapelwolkjes, vooral in het noordwesten en het noorden van het land. De maxima liggen rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Aan zee komt het kwik niet hoger dan 22 graden, dankzij een verkoelende wind uit het noorden tot het noordoosten. Ook in het binnenland waait de wind zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Maandagavond lossen de stapelwolkjes op en vannacht wordt de hemel zo goed als helder. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 16 graden in Belgisch-Lotharingen. In de Ardense valleien kan het kwik lokaal wat dieper dalen. De wind waait zwak tot matig uit noord, ruimend naar noordoost. Aan zee en op de zuidelijke flank van de Ardennen waait de wind matig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren