Tagtik

Vrijdagmiddag begint het te regenen

Vrijdag begint de dag droog met in het oosten een gesluierde zon en in het westen veel bewolking. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt vanaf het westen met in de namiddag geleidelijk regen in het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden, met een lokale uitschieter tot 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en volgende nacht dringt de storing verder het land binnen. Het wordt zwaarbewolkt tot betrokken met lichte regen bij tussenpozen over het centrum, maar meer intense regen in het westen. In het oosten blijft het nog grotendeels droog. De minima liggen tussen 7 graden in de hoge Ardennen en 12 graden in Laag-België. De wind waait zwak uit veranderlijke of zuidelijke richting.

Zaterdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Vooral in het westen van het land lijkt de neerslag vaak intenser te zijn. Daar kan lokaal vrij veel regen vallen. In het uiterste oosten van het land blijft het dan weer zo goed als droog. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind is lange tijd zwak en veranderlijk; in de loop van de namiddag kiest hij voor de noordoostelijke sector en neemt hij wat toe naar zwak tot matig. Aan zee waait een matige oostelijke tot noordoostelijke wind, die op het einde van de namiddag toeneemt naar matig tot vrij krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren