Tagtik

"Partijen zijn extremer dan kiezers"

23 May 2020 11:25 De afstand tussen de meningen van politieke partijen en hun kiezers ligt vaak uit elkaar. Toch stemt die kiezer dan uiteindelijk toch voor een partij waar hij het dichtst tegen aanleunt qua gedachtengang. Dat bleek al voor een deel uit 'De Stemtest van 2019'. De Standaard heeft nu in 'De Stemming' hetzelfde onderzoek nog eens opnieuw gedaan en daaruit blijkt dat de gemiddelde kiezer in Vlaanderen een echte centrumkiezer is.

Trump overweegt nucleaire testen

23 May 2020 08:51 De mogelijkheid bestaat dat de Verenigde Staten opnieuw zullen starten met nucleaire tests. De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft die mogelijkheid voor het eerst sinds 1992 weer besproken. Dat meldt The Washington Post op basis van verklaringen van een hoge regeringsfunctionaris en twee voormalige ambtenaren die bekend zijn met de beraadslagingen.

"Koninklijk Besluit is er net om zorgpersoneel te beschermen"

18 May 2020 21:00 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) verduidelijkt op Radio 1 dat het Koninklijk Besluit over de opvordering van zorgpersoneel er net voor hun bescherming is. Door een Koninklijk Besluit kan personeel opgevorderd worden. Zo kan personeel ingezet worden bij een zwaar getroffen ziekenhuis. Dat is echter niet naar de zin van het personeel in Brusselse en Waalse ziekenhuizen en rusthuizen. Zij dienden daarom maandag een stakingsaanzegging in.