Tagtik

Het onverwachte, geheime wapen van Trump: rijker en meer bereik dan wie ook

Sinds de opgave van Joe Biden ziet het er niet goed uit voor de Democraten, terwijl Donald Trump steeds dichter bij een terugkeer naar het Witte Huis komt. 

Trump lijkt alvast de steun te hebben van iemand met een gigantisch bereik op social media, en laat dat nu net in 2024 essentieel te zijn om zieltjes te winnen.

De Republikeinse presidentskandidaat zat maandag voor een twee uur durend interview samen met miljardair-ondernemer Elon Musk. Het hele interview werd, na heel wat technische problemen, gestreamd op Musks sociale mediaplatform X.

Uit statistieken bleek dat met momenten maar liefst 1.3 miljoen mensen het interview live aan het volgen waren op X. 

's Werelds rijkste persoon Elon Musk kondigde zijn steun aan voor Trump kort na de mislukte moordpoging op de Republikeinse leider, dit desondanks het verzet van de Republikein tegen overheidssteun voor elektrische autobouwers zoals Tesla. Musk steunde de Democratische president Joe Biden in 2020, maar is sindsdien naar rechts opgeschoven.

"Ik denk dat we op een tweesprong staan van het lot, van de beschaving, en ik denk dat we het juiste pad moeten nemen, en ik denk dat jij het juiste pad bent," zei hij tegen Trump toen het interview werd afgesloten.

(FVDV for Tagtik/Picture: Photo by official White House by Joyce N Boghosian licensed under public domain via Wikimedia commons)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren