Tagtik

Trump neemt voorsprong op Harris in enkele swingstates

Uit nieuwe opiniepeilingen van The New York Times en Siena College blijkt dat Donald Trump aan steun heeft gewonnen in belangrijke staten in de zogenaamde Sun Belt, de staten van de zuidoostelijke kust tot de zuidwestelijke grens van de VS: Trump heeft een voorsprong in Arizona en Georgia en een nipte voorsprong in North Carolina. 

Kiezers, vooral in deze 'battleground' staten, vinden dat Trump hun leven heeft verbeterd tijdens zijn presidentschap en zijn bezorgd over een presidentschap van Kamala Harris. Ondanks de uitdagingen blijft Harris competitief, vooral in North Carolina, waar Trump een kleine voorsprong heeft.


In Arizona leidt Trump met 50% tegen 45%, terwijl zijn marges in Georgia en North Carolina kleiner zijn. Harris ziet haar steun zakken onder Latino kiezers en onbesliste kiezers, wat de resultaten nog steeds zou kunnen beïnvloeden. Economische zorgen, inflatie en immigratie zijn de topprioriteiten van de kiezers, waarbij velen geloven dat Trump deze kwesties beter zou aanpakken dan Harris.


Hoewel Harris sterk staat in het Midwesten, inclusief Pennsylvania, blijft haar prestatie in de Sun Belt cruciaal voor de verkiezing. Beide kandidaten hebben te maken met persoonlijke imagoproblemen, waarbij kiezers zich zorgen maken over het karakter van Trump en het economische beleid van Harris. Ondanks de juridische uitdagingen van Trump zien veel kiezers zijn beleid nog steeds als gunstig.

(Fausto/Source: NY Times/Illustration picture: DPA picture alliance / Consolidated News Photos | Ron Sachs - CNP for NY Post)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren