Tagtik

Verrassing in het Kremlin: Poetin organiseert hele stoelendans

Sergej Sjojgoe wordt na twee jaar oorlog in Oekraïne uit zijn functie als Defensieminister ontheven. Die beslissing werd zondagavond gecommuniceerd door het Kremlin.

De Russische persbureaus berichten zondagavond over de verrassende regeringsherschikking die de Russische president Vladimir Poetin plots doorvoert. 

De pas ontslagen Sergej Sjojgoe was al sinds 2012 minister van Defensie en is een oude bondgenoot van Poetin. Sjojgoe zal Nikolai Patroesjev vervangen als secretaris van de Veiligheidsraad. De Veiligheidsraad moet geleid worden door een burger die “openstaat voor innovatie en geavanceerde ideeën”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Sjojgoe krijgt ook een plek in de Militair-Industriële Commissie van de Russische Federatie. Nikolai Patroesjev zal op zijn beurt een andere functie krijgen, maar het is nog niet geweten welke job hij zal toegewezen krijgen. Poetin heeft de voormalige vicepremier Andrej Belousov (65) dan weer voorgedragen voor de functie van minister van Defensie. Het parlement moet deze nieuwe aanstellingen wel nog goedkeuren, maar er is vrijwel geen oppositie meer in Rusland.

(SR for Tagtik/Source: Reuters - Nieuwsblad - Telegraph/Illustration: Nikita Karimov for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren