Tagtik

Vlaams Belang is tegen homohuwelijk en abortus

De Belgen trekken bijna naar de stembus. De strijd om de stem van de kiezer woedt reeds in alle hevigheid. Partijstandpunten worden op elke mogelijke manier gecommuniceerd naar de kiezer, in een poging om begin juni de verkiezingsoverwinning binnen te halen.

Op 9 juni 2024 worden in België federale verkiezingen gehouden. De 150 leden van de Kamer van Volksvertegenwoordigers worden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Europese en regionale verkiezingen zullen op dezelfde dag plaatsvinden. Er staat die dag dus veel op het spel voor de Belgen.

Kopstukken van de extreemrechtse partij Vlaams Belang hebben in De Standaard hun standpunten wat verder toegelicht.

Verbod op homohuwelijk
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maakt in De Standaard duidelijk dat zijn partij vindt dat koppels van hetzelfde geslacht geen kinderen mogen adopteren. Toch zal zijn partij niet ijveren voor een aanpassing van de wetgeving op adoptie in België. "Een kind heeft in een ideale situatie recht op een mama en een papa. Maar we zijn realistisch genoeg om te weten dat er geen draagvlak is om dat (adoptie door homokoppels, red.) terug te draaien."

Geen abortus toegelaten?
Tom Vandendriessche, Europees lijsttrekker voor het Vlaams Belang, laat zijn licht schijnen op datzelfde thema, en heeft het ook over abortus in De Standaard. "Ik ben persoonlijk tegenstander van adoptie door homoseksuelen. Ook over adoptie staat er nu niets in ons verkiezingsprogramma. Maar dat wil niet zeggen dat we daar geen standpunten over hebben. Vlaams Belang is tegen abortus, behalve als het leven van de moeder in gevaar is, bij verkrachting of bij een ernstige handicap."

(FVDV for Tagtik/Source: De Standaard/Illustration: Picture by Vlaams Belang via Wikicommons licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren