Tagtik

Barcelona beperkt aantal strandgasten

De Spaanse stad Barcelona heeft besloten om voortaan maar 32.000 in plaats van 38.000 strandgangers toe te laten op de stranden in de stad.

Het voelt zich genoodzaakt deze beslissing te nemen omdat de stranden afgelopen weekend overvol zaten, desondanks er vrijdag nog opgeroepen werd om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Barcelona ligt in een gebied waar het aantal coronabesmettingen sinds enkele weken opnieuw aan het stijgen is. Lokale en regionale overheden hebben daarom al verschillende nieuwe beperkingen opgelegd. Zo hebben bioscopen, discotheken en sportzalen in Barcelona de deuren opnieuw moeten sluiten. Cafés en restaurants in de stad mogen maar op halve bezetting werken en moeten om 20 uur dicht. Contacgroepen groter dan 10 mensen zijn ook niet meer toegelaten.

De stad zal het aantal strandgasten tellen door middel van 'inkomposten' met videosensoren aan de stranden. Die schatten de beschikbare oppervlakte in die nodig is om de sociale afstand te kunnen bewaren. Als de capaciteit van een strand de 80 procent overstijgt, wordt de toegang afgesloten en wordt bezoekers aangeraden elders te gaan.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren