Tagtik

"Belangrijke doorbraak" behandeling coronavirus in Israël

Over de hele wereld zijn naar verluidt zo'n 100 teams van wetenschappers bezig om een vaccin te vinden tegen het coronavirus. Maandag kwam al het bericht dat onderzoekers in Nederland antistoffen hebben ontwikkeld die het virus kunnen doden in een laboratoriumomgeving. Ook uit Israël komen bemoedigende berichten over een "belangrijke doorbraak" in de behandeling van covid-19.

Volgens Naftali Bennett, de Israëlische minister van Defensie, heeft het Israëlische Instituut voor Biologisch Onderzoek een antilichaam ontwikkeld dat het virus aanvalt en het in het lichaam van besmette mensen kan neutraliseren. Het vaccin zou nu worden gepatenteerd en daarna in samenwerking met internationale bedrijven op grote schaal worden geproduceerd.

In Israël kondigde premier Netanyahu maandag een versoepeling van de lockdownmaatregelen aan. De beperking om zich binnen een kring van 100 meter te begeven, wordt opgeheven en er mag opnieuw worden omgegaan met familieleden in de eerste graad. In de open lucht mogen mensen in groepen tot 20 personen buitenkomen. Vanaf donderdag mogen ook markten, winkelcentra en fitnesszalen opnieuw de deuren openen.

(Fausto by Tagtik/Source: Guardian, Jerusalem Post/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren