Tagtik

Belgische toeriste (30) beleeft urenlange horror met verkrachter in Noorse sauna

Een verkrachter heeft een 30-jarige Belgische vrouw die Oslo bezocht urenlang opgesloten en misbruikt in een sauna-boot. Deze week vond het proces plaats.

Eind januari trok de Belgische toeriste op citytrip naar de Noorse hoofdstad. Ze had op voorhand geen verblijf geboekt en ging dan ook bij aankomst in Oslo op zoek naar een slaapplaats. Ze ontmoette echter een man van 23 jaar die beweerde de trein van zijn werk naar huis te hebben gemist. Hij zei dat hij wel een slaapplaats kon regelen. De Roemeense man trok met de Belgische toeriste naar het kunstmatige eiland Sukkerbiten in de haven van Oslo. Daar liggen verschillende saunaboten aagemeerd, met een prachtig uitzicht over de fjord. En de 23-jarige Roemeen had in het verleden al enkele keren ingebroken in deze boten om de nacht door te brengen.

Toen hij er samen met de Belgische vrouw aankwam, begon de nachtmerrie. De twintiger hield de Belgische vrouw vijf uur lang gevangen, tussen 2 uur ‘s nachts en 7 uur ‘s ochtends. Hij probeerde haar te verkrachten, maar dat lukte niet omdat de vrouw zich verzette. Hij misbruikte haar urenlang en dreigde haar te vermoorden. 

Pas om 7 uur ‘s ochtends, toen een medewerker van de sauna ter plaatse kwam, werd de vrouw verlost uit haar lijden. Die verwittigde de politie, maar de dader maakte zich uit de voeten voordat ze ter plaatse waren. De 23-jarige Roemeen werd een week later opgepakt. Hij stond deze week terecht voor de Noorse rechtbank. Het Belgische slachtoffer getuigde via video-verbinding.

De Roemeen bleek in 2020 ook in Zweden al veroordeeld te zijn voor een verkrachting. Daar werd hij ook veroordeeld voor diefstal en drugsdelicten. Bij zijn arrestatie in Oslo had hij trouwens ook drugs op zak.

De twintiger werd beschuldigd van vrijheidsberoving en poging tot verkrachting. Hij werd veroordeeld tot twee jaar en tien maanden celstraf. De 234 dagen die hij in voorhechtenis zat, worden daarvan afgetrokken. Hij moet het slachtoffer ook 12.000 euro schadevergoeding betalen.

(SR for Tagtik/Source: VG - Nettavisen/Illustration picture: Photo by Eirik Skarstein on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren