Tagtik

Belgische topdarter Kim Huybrechts zwaar toegetakeld bij aanval door Brusselse jongeren

De Belgische topdarter Kim Huybrechts werd donderdag net na afloop van een voetbalwedstrijd aangevallen door een groep jongeren.

Huybrechts (38) woonde de bekerfinale bij in Brussel tussen zijn favoriete team Antwerp en Union. De Antwerpenaren zagen de beker aan hun neus passeren, maar dan moest het ergste nog komen voor het Belgische icoon van de dartswereld. 

Huybrechts en zijn vriend Kevin Belmans werden op weg naar de supportersbussen aangevallen door een groep ‘Brusselse jongeren’. De huidige Belgische nummer twee liep een dubbele schouderbreuk op. Het gaat trouwens om de schouder van zijn werparm. Een waar drama voor een professionele darter. 

Volgens getuigen was de Belgische darter op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het is voorlopig onduidelijk hoelang Huybrechts out zal zijn.

'The Hurricane' ligt dus voor onbepaalde tijd in de lappenmand en dat heeft gevolgen voor de rest van zijn seizoen. De World Cup of Darts, waar hij al jarenlang een vaste waarde is en samen zou spelen met Dimitri Van den Bergh, lijkt bijgevolg in rook op te gaan. 

(FVDV for Tagtik/Picture by Sven Mandel licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren