Tagtik

Burgemeester niet blij met verandering terrasregels

Een dag voordat de terrassen in de horeca opnieuw open mogen, was er nog onduidelijkheid of op die terrassen plexischermen mochten worden geïnstalleerd. Vrijdagochtend verklaarde vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in 'De ochtend' op Radio 1 dat het niet mocht en dat de afstandsregel van 1,5 meter tussen de tafels gerespecteerd moest worden.

Mathias De Clerq, burgemeester van Gent, is alvast niet blij met de beslissing en zegt niet op te treden als de Gentse horeca-uitbaters toch plexischermen op hun terrassen hebben geplaatst.

"Dit is niet ernstig. Zowel de horeca als de stadsdiensten hebben hemel en aarde verzet om alles conform de laattijdig ontvangen protocollen te organiseren. Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk. Zeer moeilijk werken zo", zo schreef De Clercq op Twitter.

"We gaan daar nu niet op handhaven, horeca uitbaters hebben zich in eer en geweten voorbereid volgens die protocollen. We gaan hen de tijd geven om zich in regel te stellen. Onze horecacoaches zullen hierover in dialoog gaan met de uitbaters."

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter/Picture: Belga)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren