Tagtik

"Coronacijfers pas gehalveerd over 45 dagen"

Gemiddeld iets minder dan 3000 nieuwe besmettingen per dag (-16% op weekbasis), 37 doden per dag (-5% op weekbasis) en 186 ziekenhuisopnames per dag (-11% op weekbasis): de coronacijfers van woensdag zetten de daling van de voorbije dagen voort, maar die daling is wel traag.

Bij HLN Live toonde viroloog Marc Van Ranst zich opgetogen over de daling van deze cijfers, maar hij wees erop dat bij dit tempo het 45 dagen duurt eer de huidige cijfers gehalveerd zijn. Een snellere daling zou volgens de viroloog uiteraard beter zijn.

Met de komende versoepelingen (de heropening van de terrassen op zaterdag 8 mei, opnieuw voltijds onderwijs in de klas tot en met het middelbaar onderwijs vanaf maandag 10 mei) blijft het moeilijk inschatten wat daarvan de impact zal zijn op de coronacijfers.

"De versoepelingen zijn geen probleem, wel hoe we met die versoepelingen omgaan: dat zal het verschil maken", aldus Van Ranst.

Ook de vaccinaties hebben al een rol in de huidige coronacijfers: Van Ranst hoopt een snellere daling te zien naargelang meer mensen ingeënt zijn met het coronavaccin.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren