Tagtik

Deze versoepelingen gaan vanaf morgen in

Morgen is het het zover, dan worden de eerste versoepelingen doorgevoerd. Dat besliste het Overlegcomité afgelopen woensdag. We zetten de geplande versoepelingen voor u nog eens op een rijtje.

De paaspauze is voor de meeste scholen voorbij. Vanaf 19 april gaan de scholen opnieuw open. Dat betekent dat de leerlingen van de tweede en derde graad in het secundair onderwijs de helft van de tijd afstandsonderwijs blijven volgen. Leerlingen van deeltijds beroepsonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs kunnen wel voltijds naar school. In het hoger onderwijs is sprake van één dag fysieke aanwezigheid per week. Examens mogen fysiek plaatsvinden.

Het verbod op niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie verdwijnt eveneens vanaf 19 april. Vanaf dan kunnen inwoners van ons land weer naar het buitenland reizen, al worden niet-essentiële reizen nog steeds sterk afgeraden. Voor wie uit een rode zone terugkeert zijn coronatest en quarantaine alsnog verplicht. Er is geen uitzondering voor gevaccineerden. Er komt een “zeer strikte opvolging van testing en quarantaine”, zei premier De Croo. Bij terugkeer uit een rode zone moeten de reizigers getest worden op dag één en dag zeven en ze moeten ook zeven dagen in quarantaine. Het passenger locator form (PLF) moet nog steeds ingevuld worden en de politie zal erop toezien dat de tests effectief uitgevoerd worden. Bij niet-naleving volgt een boete van 250 euro.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren