Tagtik

Dit weekend naar zee? Hou dan hier rekening mee

De warme temperaturen dit weekend zullen heel wat dagjesmensen naar de kust lokken. Wie een dagje of weekendje aan zee heeft gepland, zal wel af te rekenen krijgen met druk verkeer.

De horeca aan de kust zal een topweekend beleven, maar voor wie met de auto naar het strand trekt, is het opletten geblazen. Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum geeft de automobilisten dan ook de raad om zaterdag- of zondagochtend zeker voor 9 uur Gent te passeren. Voor wie via de E17 vanuit Antwerpen komt, zal het wellicht ook file rijden zijn ter hoogte van de werken in Zwijnaarde.

Daarbovenop komt ook nog de afbraak van een brug in Drongen die al langer voor dit weekend was gepland: de E40 wordt tussen zaterdagavond 21 uur en zondagochtend 9 uur volledig afgesloten in beide richtingen tussen Sint-Denijs-Westrem en Aalter.

Op de Antwerpse ring op Linkeroever zijn er dit weekend ook werken gepland in de richting van de Kennedytunnel: van zaterdag 16 uur tot zondag 12 uur is daar dan maar één rijstrook open.

(HL/Source: Verkeerscentrum, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren