Tagtik

"Het is dankzij de vaccinaties dat volgende week de terrassen opnieuw opengaan"

De vaccinatie verloopt tegenwoordig aan kruissnelheid in Vlaanderen. Alleen al deze week zullen in Vlaanderen precies 468.845 coronavaccins toegediend worden. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met vorige week. Het merendeel van die vaccins gaat naar mensen met een onderliggende aandoening, zoals diabetes of hartproblemen. Toch zal pas eind mei de vaccinatiecampagne volledig op toerental komen. Vanaf dan komen er telkens meer dan 750.000 vaccins per week aan. Tegen de laatste week van mei zal iedereen in de risicogroep met onderliggende aandoeningen een eerste prik gekregen hebben. Dan zal zowat de helft van de volwassen bevolking in Vlaanderen gevaccineerd zijn.

In Antwerpen zal het aantal vaccinaties in het test- en vaccinatiecentrum Spoor Oost opgedreven worden naar 10.500 per dag. Vanaf de tweede helft van mei zal er zelfs 14 uur per dag gevaccineerd worden van 8 uur tot 22 uur. Daarnaast gaat het tempo ook omhoog in het Antwerpse vaccinatiecentrum, er zullen tot 750 vaccins per uur gezet worden, tegenover maximaal 550 per uur tot nog toe. Hiervoor zullen extra vrijwilligers ingeschakeld worden.

De doelstelling om tegen 11 juli elke volwassen Vlaming een eerste dosis te hebben toegediend, is daarmee nog altijd haalbaar, volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Het is dankzij de vaccinaties dat volgende week de terrassen opnieuw opengaan en dat we tijdens de maand juni meer activiteiten binnen gaan kunnen doen", zei premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag bij zijn bezoek aan het vaccinatiecentrum aan Flanders Expo in Gent.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren