Tagtik

Honderden feestvierders negeren coronaregels in Brussel

Afgelopen nacht heeft de politie rond 1.30 uur een 500-tal feestvierders moeten ontruimen van het Heilig-Kruisplein in Elsene. Het waterkanon werd ingezet, waarop de aanwezigen dan weer met projectielen naar de politie gooiden. Dat meldt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Op het plein, dat grenst aan het grotere Flageyplein, hadden zich gisterenavond een paar duizend jongeren verzameld. Op sociale media werd opgeroepen om er het einde van de avondklok te vieren. En dat gebeurde, want na middernacht stond er nog steeds een grote menigte op het plein. Het merendeel droeg geen nauwelijks en van social distancing was geen sprake. 

Volgens de burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis was dit te verwachten. "We gaan bekijken hoe we via dialoog kunnen bemiddelen. Sommigen staan duidelijk open voor rede, anderen helemaal niet. Maar hier gaan chargeren met de politie heeft geen zin. We hebben gezien hoe dat kan uitdraaien. We gaan met een aantal agenten beginnen opruimen en hopen dat de massa zo ook deels gaat vertrekken.", klinkt het. De agenten spraken ondertussen wat aanwezigen aan, en vroegen hen het plein te verlaten.

Op Twitter reageerde Viroloog Marc Van Ranst hard. "Ga allemaal naar huis, of willen jullie tonen waarom een avondklok nodig was.", schrijft hij. Bij een filmpje dat ter plaatse gemaakt werd, schrijft hij: "Ga naar huis, en verkloot het niet voor de rest van onze bevolking." (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren