Tagtik

In bloot bovenlijf in Knokke rondlopen: 350 euro boete

Grote ledschermen waarschuwen de bezoekers van Knokke: wie het waagt om in bloot bovenlijf in de mondaine badstad rond te lopen riskeert een GAS-boete van maar liefst 350 euro.

In strandkledij rondlopen in het stadscentrum van Knokke-Heist of te luide muziek spelen kan beboet worden met een GAS-boete van 350 euro. Tijdens dit zomers warme weekend wordt het hitteplan afgekondigd, met meer controles op straat.

"De ervaring leert dat er op hete dagen een ander publiek naar onze gemeente komt", zo zei korpschef Steve Desmet eerder al bij HLN. "Het gaat om jongeren uit grootsteden en uit Noord-Frankrijk. Die nemen het niet altijd nauw met onze normen en waarden. Daar zullen we dus op toezien."

Een video die de Nederlandse krant De Telegraaf maakte met twee "chique dames" die zich laatdunkend uitspraken over "mensen in korte broek met een frigobox" ging viraal op de sociale media.

Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL) reageert bij HLN: "Iedereen is welkom in Knokke-Heist, maar we vragen wél een elementaire beleefdheid en opvoeding. Dat we ondertussen al grote ledschermen moeten plaatsen in onze winkelstraten om te waarschuwen dat mensen niet in hun ‘halve blote’ in zwemkledij over straat mogen lopen, zegt veel. Bepaalde weekends loopt hier volk rond dat denkt dat ze hier de boel mogen overnemen."

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren