Tagtik

Influencer krijgt 2 jaar gevangenisstraf voor dood baby

Soraya S. uit het Belgische Vilvoorde werd doorverwezen naar assisen voor de moord op haar baby. De 28-jarige influencer verloor haar kindje in 2019. Het Brusselse hof van assisen heeft haar nu veroordeeld tot 2 jaar cel voor de dood van haar baby. De jury sprak de vrouw vrij van moord, maar veroordeelde haar wel voor onvrijwillige doodslag. Volgens de jury overleed het kind door een gebrek aan voorzorg.

De Belgische influencer verklaarde dat de baby bij een spijtig ongeval om het leven kwam. De feiten speelden zich af in een kamer in Hotel De France in Sint-Gillis, vlak bij het Brusselse Zuidstation. Toen ze ging douchen had ze het kindje even alleen gelaten met haar driejarige dochter. Dat meisje zou per ongeluk op de baby gaan liggen zijn waardoor die stikte. Het parket geloofde deze piste echter niet en liet Soraya S. voor een assisenjury verschijnen voor moord op haar baby. Die jury oordeelde nu dus dat ze niet schuldig is aan kindermoord, maar wel schuldig is aan onvrijwillige doodslag door een gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid.

De Belgische influencer is trouwens helemaal geen onbesproken blad want ze werd ook al bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor de oplichting van tientallen mensen.

(SR for Tagtik/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren