Tagtik

"Kan niet aanvaarden dat de stad zomaar beschouwd wordt als feestplek"

Afgelopen nacht heeft de politie rond 1.30 uur een 500-tal feestvierders moeten ontruimen van het Heilig-Kruisplein in Elsene. Het waterkanon werd ingezet, waarop de aanwezigen dan weer met projectielen naar de politie gooiden. Uiteindelijk werden drie mensen administratief aangehouden. Eén deelnemer liep een hersenschudding op nadat hij door een projectiel werd geraakt, ook een politieagent raakte gewond. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis, waarschuwt zondag dat er voortaan strenge straffen zullen volgen voor wie de stad beschouwd als één grote feestplek.

Zaterdag probeerde de burgemeester nog om de dialoog aan te gaan met de feestvierders, maar daags na de incidenten gebruikt hij een hardere toon: "Ik kan niet aanvaarden dat de stad zomaar beschouwd wordt als een feestplek, zeker niet als andere inwoners er last van hebben. Van nu af aan zullen we strengere maatregelen moeten nemen. Ik hoop dat de mensen zullen begrijpen dat elke dag feestvieren niet kan."

Hij zegt zeer teleurgesteld te zijn over het gebrek aan verantwoordelijkheidszin en solidariteit van de feestvierders tijdens een pandemie die vooral ouderen zwaar treft. "Ze vragen ons hen niet als kinderen te behandelen, maar nemen geen enkele verantwoordelijkheid", stelt burgemeester Doulkeridis. "Dit toont net aan dat een avondklok, regels en sancties nodig zijn. Het is een echte schande."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren