Tagtik

KMI waarschuwt voor onweer, hagel en lokaal zeer stevige rukwinden

Het KMI waarschuwt net zoals vrijdag en zaterdag ook op zondag voor onweer in heel België. "Op meerdere plaatsen kan er meer dan tien liter per vierkante meter regen in één uur vallen", zo luidt het. "Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk."

Code geel werd dan ook afgekondigd voor zondag van 11 tot 23 uur. "Vandaag wordt de atmosfeer weer onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer", aldus het KMI.

"Het wordt opnieuw een onstabiele dag met opklaringen maar ook buien die intenser worden in de loop van de dag. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel, of zeer lokaal stevige rukwinden. Op meerdere plaatsen kan er meer dan tien liter per vierkante meter in één uur tijd vallen."

De maxima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 16 graden in de Kempen of dicht tegen de Franse grens bij een matige wind uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft de kans op buien groot bij een aanwakkerende wind, matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten in het binnenland en vrij krachtig aan zee. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren