Tagtik

Liet burgemeester 10 kennissen voorsteken bij vaccinatie?

Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden, zit in een lastig parket: een plaatselijke nieuwswebsite achterhaalde dat de burgemeester zich begin maart al liet vaccineren, ook al was zij als 56-jarige dan nog niet aan de beurt. Op dat moment werden nog maar pas 85-plussers ingeënt met het coronavaccin.

Meer nog: uit documenten die ook Het Nieuwsblad kon inkijken blijkt dat minstens 10 mensen uit haar omgeving voor hun beurt ingeënt werden. Het gaat onder meer over haar zoon, haar zus die in Tongeren woont, enkele kabinetsmedewerkers, enkele vrienden en zelfs een buurman en buurvrouw.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid wees er dinsdag al op dat er niets onwettigs is gebeurd, maar de oppositie in Sint-Truiden spreekt over 'nepotisme' en wil klacht neerleggen bij de provinciegouverneur.

De eerstelijnszone Haspengouw, verantwoordelijk voor de vaccinatie in Sint-Truiden, heeft een klacht ingediend bij de politie: er zijn screenshots gelekt uit het vaccinatiecentrum en dat vindt de eerstelijnszone een schending van het medisch beroepsgeheim.

Burgemeester Heeren geeft geen commentaar: bij Radio 1 verklaarde ze dat het vaccineren behoort tot haar medische dossier en dat daaraan een medisch beroepsgeheim is verbonden.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, Radio 1/Picture: Belga)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren