Tagtik

Maaltijd laten bezorgen: een risico voor je gezondheid!

Uit een onderzoek van een Italiaans culinair maandblad blijkt dat een maaltijd laten bezorgen via een koerierdienst ernstige risico's voor je gezondheid inhoudt.

Het maandblad Gambero Rosso liet enkele draagtassen en boxen van koeriers onderzoeken door een laboratorium in Rome. In een van de onderzochte tassen bleken meer dan 200 bacteriënkolonies te zitten.

Volgens professor Liesbeth Jacxsens van de vakgroep voedselveiligheid en -kwaliteit van de UGent zijn de bevindingen van het Italiaanse tijdschrift nog geen reden tot paniek. Zij heeft het over een gedeelde verantwoordelijkheid: het restaurant waar het eten wordt afgehaald moet zorgen dat het eten warm/koud genoeg is, de vervoerder moet zorgen voor hygiëne tijdens het transport.

"Het klopt dat de boxen maar voor heel kort transport geschikt zijn. Maar als ze de ritten kort houden, is dat geen groot probleem", aldus de professor bij Het Nieuwsblad. "Als je zelf eten afhaalt bij een restaurant of in een winkel, ben je er ook even mee onderweg. Bacteriële groei heeft tijd nodig."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, De Morgen/Picture: Rowan Freeman on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren