Tagtik

"Nu of nooit voor de sectoren die nog gesloten zijn"

Zullen we binnenkort opnieuw kunnen schieten op de kermis, genieten van een maalijd binnen in een restaurant of lekker trainen in de gym? Het Nationaal Syndicaat voor de Zelfstandigen (NSZ) wil dat het Overlegcomité vandaag perspectief biedt aan de sectoren die nu nog steeds gesloten zijn, of slechts gedeeltelijk heropend.

"1 juni moet de streefdatum zijn voor heropening van de kermissen, fitnesscentra en horeca (binnen). Wat evenementen en cultuur betreft, moet gedurende de hele zomer een plan voor geleidelijke uitbreiding worden opgesteld, parallel met de vaccinatiegraad", schrijft het Nationaal Syndicaat voor de Zelfstandigen in een persbericht.

"De besmettingscijfers gaan de goede richting uit. Het is nu het moment om een reëel perspectief te bieden voor de sectoren die nog steeds in een impasse verkeren of slechts gedeeltelijk weer open zijn. Nadat de scholen weer meer leerlingen toelaten in de schoolgebouwen, is het nu de beurt aan de economie."

In de praktijk wil het NSZ de herstelmaatregelen voor de getroffen sectoren uitbreiden. Het NSZ vraagt dat het overbruggingskrediet moet worden verlengd tot het einde van het jaar, en het Overlegcomité moet ook een tijdelijke btw-verlaging tot 6 procent overwegen voor andere sectoren, zoals de contactberoepen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren