Tagtik

Ook vandaag zwaarbewolkt en koud

Maandag blijft het onstabiel en wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Deze kunnen opnieuw fel zijn en plaatselijk vergezeld zijn van onweer en hagel. Mogelijk wordt het vanaf de late namiddag droger aan zee. De maxima wijzigen nauwelijks en schommelen tussen 11 en 13 graden in Hoog-België en tussen 13 en 15 (of lokaal 16) graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig tot soms vrij krachtig en ruimt van zuidwest naar west tot noordwest. Rukwinden zijn mogelijk tot 60 km/h (of meer tijdens buien).

Maandagavond zijn er tijdelijk wat meer opklaringen, maar zowel 's avonds als 's nachts blijft de kans op buien aanwezig. De minima variëren van 6 of 7 graden in de Ardennen tot 10 graden vlak aan zee. De wind is zwak tot matig en krimpt opnieuw naar zuidwest. Aan de kust blijft de wind matig waaien uit het westen.

Dinsdag stroomt er nog steeds onstabiele zeelucht uit het westen over onze streken. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Plaatselijk zijn die buien in het binnenland intens en vergezeld van onweer, vooral dan in de namiddag. Aan zee neemt de buienneiging echter snel af en krijgen we meer opklaringen. De maxima schommelen van 10 tot 13 graden in de Ardennen, rond 13 of 14 graden aan zee tot 14 à 16 graden elders. Er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit westzuidwest tot westnoordwest met rukwinden tot 50 km/u (of meer tijdens buien).

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren