Tagtik

Opmerkelijke bekentenis in zaak-Maddie McCann

Een nieuwe doorbraak in het onderzoek lijkt er te komen door de getuigenis van een celgenoot van de hoofdverdachte.

Christian Brückner wordt momenteel berecht voor feiten die zich hebben afgespeeld tussen 2000 en 2017 in Portugal, maar niks te maken hebben met de verdwijning van Maddie McCann in mei 2007, eveneens in Portugal. Hij zit in de cel in Duitsland en verschijnt voor de rechter op verdenking van drie verkrachtingen en twee gevallen van aanranding van minderjarigen. 

Diefstal mondt uit in ontvoering'
Christian Brückner heeft volgens een gewezen celgenoot bekend dat hij in Portugal een meisje ontvoerd heeft. Dat heeft die gezegd in de rechtbank in Braunschweig, waar Brückner terechtstaat voor een reeks verkrachtingen en zedendelicten.

“Hij vertelde me dat hij ooit een kind had ontvoerd na een inbraak toen hij in de Algarve woonde”, zei celgenoot Codin. Meteen wordt dan uiteraard de link gelegd met McCann, die in mei 2007 spoorloos verdween uit het vakantie-appartement van haar gezin in het Portugese Praia da Luz. “Hij zei dat hij veel diefstallen pleegde in een regio vol hotels en rijke vakantiegangers. Toen hij een raam zag openstaan, trof hij binnen geen geld aan maar een kind. Hij heeft dat meegenomen. Twee uur later, toen overal politie en honden waren, is hij gevlucht.” Nog volgens Codin had Brückner hem verteld dat hij het kind vervolgens had meegenomen in zijn wagen. “Hij vroeg me of het DNA van een kind kan worden afgenomen van botten onder de grond.”

Nog geen lichaam gevonden
“Hij zei dat hij een busje had en dat hij haar had meegenomen.” Of hij haar vermoord had, zei Brückner volgens Codin niet. Maar jong was het meisje zeker. 

DNA uit begraven botten?
Al zeventien jaar lang leeft de hele wereld mee met de ouders, familie en vrienden van Madeleine McCann. Er is nog weinig hoop om het meisje nog levend terug te vinden, maar toch hoopt iedereen op zijn minst op antwoorden voor de ouders. Zij weten immers nog steeds niet wat er met hun dochtertje gebeurd is.
Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Zeventien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

De hoofdverdachte voor de verdwijning is nog steeds de 46-jarige Duitser Christian Brückner, een veroordeelde pedofiel die al in Duitsland in de cel zit voor een verkrachting in Praia da Luz, de plek waar Maddie verdween. In 2007 woonde Brückner in de Algarve.

Onderzoekers denken ook dat de Duitse hoofdverdachte, Christian Brückner (46), foto’s van Madeleine McCann heeft genomen en deze vervolgens heeft begraven. Dat schrijft de Britse krant The Sun. Die foto's zouden trouwens de directe aanleiding geweest zijn voor de driedaagse zoekactie rond het Portugese Arade-stuwmeer in mei.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: FindMadeleineDotCom Facebook)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren