Tagtik

Opvallende tip 8 maanden na verdwijning Franse Lina (15): heeft hij er iets mee te maken?

Komt er een doorbraak in de mysterieuze verdwijningszaak van de Franse Tiener Lina? 

De 15-jarige Lina verdween op 23 september toen ze te voet onderweg was van bij haar thuis naar het station van Saint-Blaise-la-Roche, in de Franse Vogezen. Ze zou er de trein nemen naar Straatsburg om haar vriendje Tao (19) te bezoeken, maar kwam daar nooit aan. Het vriendje werd al meermaals verhoord door de politie, maar zonder resultaat.

In een opsporingsprogramma op de Franse commerciële zender M6 legt een man nu een mogelijke link met de verdwijning van een van zijn werknemers. 

Uit het onderzoek bleek dat het meisje waarschijnlijk werd meegenomen in een auto. Een getuigde beweert dat hij haar op de dag van de verdwijning in een grijze wagen heeft gezien en dat ze zelfs naar hem gezwaaid heeft. Een ander tienermeisje stapte dan weer naar de politie en verklaarde dat ze zich in die tijd gevolgd voelde door iemand in een grijze auto.

Speurders hebben kosten noch moeite gespaard, maar na acht maanden is Lina nog niet terecht. Maar nu kwam er dus een opvallende getuigenis binnen op de tiplijn van een opsporingsprogramma dat aandacht besteedde aan de zaak op de Franse televisie.

Een bedrijfsleider belde en vertelde dat een van zijn werknemers, die in de buurt van Lina woonde, in de periode van haar verdwijning van de ene dag op de anders niet meer kwam opdagen op zijn werk. Hij had nochtans geen ontslag genomen of had zijn afwezigheid ook niet aangekondigd. “Plots was hij weg”, klonk het.

De informatie werd doorgegeven aan de politie en de speurders onderzoeken deze nieuwe piste.

(FVDV for Tagtik/Source: M6/Illustration: Facebook Lina disparue)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren