Tagtik

Scholier (18) verkracht op schoolreis in Marseille: dader wilde meteen opnieuw toeslaan bij klasgenoot

Een Belgische scholier van de middelbare school werd tijdens zijn schoolreis in het zuid-Franse Marseille verkracht door een 44-jarige man.

De feiten speelden zich af op 22 mei. De tiener en zijn 13 klasgenoten hadden een avond vrij gekregen en besloten samen op restaurant te gaan. Tijdens de zoektocht naar een restaurant, werd de 18-jarige scholier omstreeks 20 uur aangesproken door een 44-jarige man. Die man, vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs, dwong de leerling de hal van een gebouw binnen en verkrachtte hem vervolgens. 

Daarna vluchtte de dader weg en bracht het 18-jarige slachtoffer zijn klasgenoten en vervolgens de leerkrachten op de hoogte van de gruwelijke feiten die zich zonet hadden afgespeeld. 

Een uur na de feiten keerden de klasgenoten en het slachtoffer terug naar de plaats waar het gebeurd was. Diezelfde dader bleek daar nog steeds rond te hangen en probeerde op gelijkaardige wijze een andere leerling mee te lokken. De leerlingen en het slachtoffer erkenden de man en de politie werd meteen gebeld. De politie pakte de man op en het slachtoffer kreeg begeleiding. 

(FVDV for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Photo by Elisa Schmidt on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren