Tagtik

"Vakantie in eigen land zal ons jaar moeten redden"

Toerisme Vlaanderen rekent op de Belgen om dit jaar toch nog wat inkomsten te genereren met het zogenaamde 'vakantie in eigen land'.

"Het aantal buitenlandse toeristen dat zijn reis bij ons cancelt, is gigantisch", zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, vandaag in De Morgen. "Nu echt wel duidelijk is dat het in mei toch niet allemaal ‘goedkomt’ en er zowat overal ter wereld reisbeperkingen gelden, regent het annulaties voor de periode tot en met juli. Ik vermoed dat dat geleidelijk aan ook voor augustus zo zal zijn. Ga er maar van uit dat het aantal buitenlandse gasten deze zomer zo goed als nul zal zijn", blikt de CEO van Toerisme Vlaanderen vooruit.

Het wegblijven van de buitenlandse toeristen heeft een enorme financiële impact op de sector. Elke maand dat het toerisme in Vlaanderen en Brussel in lockdown blijft, gaat in de hele sector alles samengeteld maar liefst 1,9 miljard euro omzet verloren. Toerisme Vlaanderen vestigt haar hoop dan ook op de Belgen die vermoedelijk hun vakantie de komende maanden niet in het buitenland zullen mogen doorbrengen. "Het zou mooi zijn als we onze 11 miljoen buitenlandse vakanties dit jaar grotendeels in eigen land doorbrengen. In principe hebben we daarvoor ook de capaciteit", klinkt het hoopvol bij Toerisme Vlaanderen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren