Tagtik

Vandaag start assisenproces moord op Sofie Muylle

In Brugge start maandag het assisenproces van Alexandru Caliniuc. De 27-jarige Roemeen staat terecht voor de moord op de 27-jarige Sofie Muylle, zo'n vier jaar terug, in januari 2017.

Het lichaam van de jonge vrouw werd aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de zeedijk. Bij een avondje stappen had de jonge vrouw een bar verlaten en was haar vriend haar kwijtgeraakt. De volgende ochtend werd haar lichaam, zwaar toegetakeld, door een wandelaar aangetroffen in het zand. Later bleek ze ook verkracht te zijn.

Pas vijf maanden later wordt Alexandru Caliniuc, de 'man in de blauwe jas' die de dag na de moord in de buurt wordt opgemerkt, in Roemenië aangehouden. Hij bekent dat hij haar heeft verkracht, maar hij ontkent dat hij haar met geweld heeft gedood. Caliniuc riskeert een levenslange celstraf.

Wellicht zal de verdediging aanvoeren dat de Roemeen Sofie Muylle niet heeft vermoord met voorbedachte rade. Ook de precieze doodsoorzaak wordt een belangrijk thema tijdens het proces: volgens de wetsdokter was Sofie minder bij bewustzijn door smoring en stierf ze door een hartstilstand in de vrieskou. Een college van deskundigen kwam bij later onderzoek tot de conclusie dat de smoring op zich niet dodelijk was en dat Sofie wellicht stierf door onderkoeling.

Naar alle verwachtingen zal het proces anderhalve week duren.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren