Tagtik

'Verlengd weekend valt in het water'

Kriebelt het al sinds de heropening van de terrassen, maar had u afgelopen weekend nog geen tijd om er te gaan nippen van een fris drankje? Dan houdt u er best rekening mee dat het wel eens stevig kan regenen komend weekend.

Het verlengde weekend brengt wisselvallig weer met zich mee. Vrijdag en het weekend zien er niet al te veelbelovend uit. "Het zal niet echt warm terrasjesweer zijn. Ik zou toch een regenjas aandoen en een paraplu meenemen", zegt weerman Frank Deboosere. "In de voormiddag is het dikwijls droog, maar later op de dag zal er een grotere kans zijn op een bui. De maxima zullen tussen 16 en 19 graden liggen. Minder warm dus dan afgelopen weekend, maar wel nog aangenaam. Maar hou rekening met de regen."

Vrijdag
Vrijdag is het opnieuw eerst droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en vallen er verspreid onweerachtige buien. De maxima blijven tussen 10 en 17 graden liggen. De wind waait eerst zwak uit het westen tot zuidwesten en neemt geleidelijk aan toe tot matig.

Zaterdag
Ook op zaterdag is het wisselend bewolkt met in de loop van de dag een toenemende kans op enkele buien. De buien zouden wel wat minder intens worden. We halen tot 16 à 17 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Zondag
Zoals op de voorgaande dagen is er ook op zondag vooral in de namiddag kans op enkele buien. De maxima blijven rond 16 graden liggen in het centrum. De wind waait matig uit het westen tot noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren