Tagtik

Verlengd weekend valt in het water

Kriebelt het al sinds de heropening van de terrassen, maar had u vorig weekend nog geen tijd om er te gaan nippen van een fris drankje? Dan houdt u er best rekening mee dat het wel eens stevig kan regenen dit weekend. Het verlengde weekend brengt immers wisselvallig weer met zich mee. Heel wat regenbuien lijken een zorgeloos terrasje dan ook wat te gaan animeren.

Vrijdagnacht verdwijnen de buien en verbreden de opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het zuidwesten maar het blijft nog droog. De minima schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden vlak aan zee, bij een zwakke tot soms matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagavond kans op droge periode
Zaterdag neemt de bewolking snel toe vanaf het zuidwesten, gevolgd door regen of buien. Pas tegen de late namiddag en avond wordt het opnieuw droger met ruimte voor opklaringen. Het is fris bij maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 12 of 13 graden in Vlaanderen en een matige zuidwestenwind.

Zondag kans op lokaal onweer
Zondag wordt het wisselvallig met regelmatig buien. Lokaal kunnen deze intens zijn en gepaard gaan met onweer. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 graden in de Kempen, bij een matige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren