Tagtik

'Vlamingen logen over postcode om vaccin in Brussel te scoren'

De afgelopen dagen werden verschillende Vlamingen in Brussel gevaccineerd tegen covid-19. Dat gebeurde door een leugen én nalatigheid bij de vaccinatiecentra.

"Tijdens de registratie op het aanmeldingssysteem BRUVAX werd in het begin enkel naar een rijksregisternummer en postcode gevraagd", zegt Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie bij Radio 2. "Die gegevens werden echter niet meer gecontroleerd, waardoor verschillende Vlamingen hiervan misbruik maakten en onterecht sneller in Brussel werden gevaccineerd."

Verschillende Vlamingen schreven zich online in met een Brusselse postcode, waardoor ze sneller dan in Vlaanderen gevaccineerd konden worden. In Brussel is men op dit moment immers al bezig met de vaccinatie van jongere mensen dan in de rest van het land.

Het Brussels aanmeldingssysteem om je te laten vaccineren, BRUVAX, werd intussen grondig aangepast waardoor misbruik moeilijker zal zijn. Daarnaast volgt er ook een extra identiteitscontrole in de vaccinatiecentra. Wie niet in Brussel woont, zal voortaan geweigerd worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren