Tagtik

'Wassen broek kost vrouw 21 miljoen euro'

Een vrouw uit Californië zal de komende weken toch niet al te best slapen waarschijnlijk. Ze is er immers rotsvast van overtuigd dat ze het winnende loterijlotje in haar bezit had. Daarmee zou ze maar liefst 26 miljoen dollar, omgerekend 21.4 miljoen euro, opstrijken. Enig probleem: ze liet het lotje in haar broek steken toen deze gewassen werd.

De vrouw kocht het lotje voor de Superlotto op 14 november in een kruidenierswinkel in een voorstad van Los Angeles. Afgelopen donderdag was de laatste dag waarop de winnaar zich kon aanmelden, en dat gebeurde niet. Een winkelmedewerker, Esperanza Hernandez, vertelde de Whittier Daily News echter dat een vrouw woensdag in de winkel verscheen en de werknemers vertelde dat ze het winnende lot in haar broek had gestopt en dat het was vernietigd toen de broek naar de wasserij ging.

De identiteit van de vrouw is bekend bij de werknemers en de videobewakingsbeelden zijn al overhandigd aan loterijfunctionarissen in Californië. De lotto onderzoekt of de vrouw de waarheid spreekt.

Wie een kaartje verliest, kan zijn prijs nog steeds opstrijken door een bewijs van aankoop voor te leggen, bijvoorbeeld een foto. Wat betekent dat er nog steeds een kleine kans is dat deze ongelukkige vrouw alsnog de gigantische geldprijs zou kunnen claimen. Als dat echter niet lukt, wordt 19,7 miljoen dollar (€ 16,2 miljoen) verdeeld over openbare scholen in de staat Californië.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren