Tagtik

Abidal vertelt hoe hij De Jong overtuigde om naar Barça te komen

In een interview met Free FOOT vertelt Éric Abidal, voormalig sportief directeur van FC Barcelona, hoe hij in 2019 werkte om Frenkie De Jong aan te trekken, die op dat moment op het punt stond om bij PSG te gaan spelen.

Zou Frenkie De Jong zonder Éric Abidal vandaag de dag een speler van Paris Saint-Germain zijn? Dat vertelde de Fransman aan Free FOOT toen hem werd gevraagd naar zijn meest trotse prestatie. “Ik weet dat hij destijds besprekingen had met een flink aantal clubs, met name Paris Saint-Germain ”, begint hij.

“Zijn droom was om voor Barça te spelen", zo gaat hij verder. "Hij zei tegen me: ‘Ik heb niet met de coach gesproken, dat is zeker de reden waarom ik heb besloten om naar Paris Saint-Germain te gaan, omdat ik destijds met Tuchel had gesproken’. En ik antwoordde simpelweg: “Barça, het is het instituut waarvoor je tekent, niet de coach, en voor de prijs van de transfer moet je weten dat je een onbetwiste starter zult zijn. Het was niet makkelijk, maar we hebben onze doelen bereikt."

In het interview zei de voormalig verdediger ook dat hij de baan van sportief directeur bij Olympique Lyonnais had afgewezen: “ Ik ben benaderd, ik heb een gesprek met ze gehad, maar ik weet niet zeker of de club op dit moment zo gestructureerd is als nodig is om stabiliteit te hebben. Van wat ik heb kunnen bespreken met mensen bij de club, ben ik niet overtuigd."

(Redactie L’Équipe/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren