Tagtik

Bayern beleeft perfecte week met grote overwinning op Werder

Onder aanvoering van Michael Olise, die bij vier doelpunten betrokken was, heeft Bayern München zaterdag in de Bundesliga met 5-0 gewonnen van Werder Bremen. Met hun overwinningen maken Freiburg en Union Berlin het voorlopige podium compleet.

Het Weserstadion zal nog lang terugdenken aan het eerste optreden van Michael Olise. Met zijn ploeggenoten van Bayern München maakte de Franse international zaterdag op speeldag 4 van de Bundesliga korte metten met Werder Bremen (5-0). Met twee doelpunten en twee assists op zijn naam hielp de vleugelspeler zijn ploeg aan een ruime overwinning. Eerst opende Olise de score na een hoge bal van Harry Kane (23'), daarna slalomde hij door de defensie van de tegenstander om een voorzet af te leveren bij Jamal Musiala (0-2, 32').

Na de pauze scoorde Kane zijn vijfde Bundesliga-doelpunt van het seizoen na een dubbele een-twee met de Fransman (57'). De Fransman verdubbelde daarna zijn score met een perfect schot met links (0-4, 60′). Bayern, in stoomwalsmodus (25 schoten), rondde de score af met een doelpunt van Serge Gnabry, die een paar minuten eerder was ingevallen in plaats van Kingsley Coman.

Met deze ruime overwinning verstevigde de ploeg van Vincent Kompany haar positie aan de top van de ranglijst en sloot ze, na de 1-6 overwinning op Kiel afgelopen weekend en de 9-2 thuisoverwinning op Dinamo Zagreb in de Champions League, een perfecte week met 20 doelpunten af.

(Matteo Amghar/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren