Tagtik

België mist 2 absolute sterspelers in krakers met Italië en Frankrijk

Toch wel een stevige domper voor bondscoach Domenico Tedesco.

Tedesco kan niet op Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku rekenen voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. De Bruyne had trouwens een goed gesprek met de bondscoach en de plooien lijken opnieuw gladgestreken na het incident bij de vorige wedstrijd tegen Frankrijk. Maar KDB liep een blessure op in de Champions League-wedstrijd tegen Inter en zal niet fit genoeg zijn voor de komende twee interlands. Bijgevolg zullen de Rode Duivels het zonder hun kapitein moeten stellen in de twee zware wedstrijden die eraan komen.

Wie er ook niet bij zal zijn, is de topschutter aller tijden bij de Rode Duivels (85 goals). Romelu Lukaku voelt zich immers nog niet helemaal in vorm en wil van de twee weken interlandbreak gebruik maken om zich optimaal voor te bereiden op een lang en intensief seizoen met competitie-, beker- en Europees voetbal met Napoli. 

De afwezigheid van deze twee sterkhouders geeft bondscoach Tedesco dan weer de kans om nieuwe dingen uit te proberen in de Nations League als voorbereiding op het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Picture by Anna Nassi via WikiCommons licensed under CC BY-SA 3.0 GFDL)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren