Tagtik

Bij Real Madrid “loopt niets meer zoals vroeger”

De nederlaag in de Champions League van woensdag bij Lille benadrukte de beperkingen van Real Madrid, volgens de Spaanse dagbladen, die wijzen op hun zwakte in het spel. In hun ogen heeft het stoppen van Toni Kroos alles veranderd.

Hoewel Real Madrid woensdag de eerste nederlaag van het seizoen leed, 1-0 tegen Lille in de Champions League, kijkt het dagblad AS breder naar de winnaars van vorig seizoen: “Niets werkt zoals vroeger”. “Verschillende aspecten onderscheiden deze Madrileense ploeg van die van vorig seizoen: Vinicius en Bellingham, de verdediging, twijfels over het systeem. En Mbappé is nog niet ontploft om die beperkingen op te vangen.

De pensionering van Toni Kroos, die Real Madrid deze zomer na tien seizoenen en vijf Champions Leagues verliet, staat duidelijk centraal in de analyses: “Zonder Kroos is het voor Madrid ingewikkelder om het spel te spelen. Ancelotti heeft opgeroepen tot een meer verticale speelstijl, maar op dit moment werkt het niet en de aanvallende output is vaak slecht,” vervolgt As, het Madrileense dagblad.

“Het middenveld werkt niet,“ zegt Marca. “Valverde, Camavinga en Tchouaméni zijn erg goed, maar de beste was de Duitser (Toni Kroos) die het team liet spelen. Hoewel Ancelotti het probleem bagatelliseerde tijdens de persconferentie, brak het stoppen van Kroos het team op.”

Aurélien Tchouaméni, die hem moet vervangen in het Madrileense elftal, is een van de spelers die de problemen van Real Madrid moet verklaren: “De voormalige speler van Monaco is te kwetsbaar voor een positie die veel contact met de bal vereist, en hij moet de plek innemen die is vrijgekomen door Kroos, een taak die hem zwaar valt.“

De Barcelonese sportkrant El Mundo Deportivo benadrukt: “Wedstrijd na wedstrijd, week na week, blijft Real Madrid echt slecht spelen. De terugkeer van de energieke Camavinga bracht geen harmonie als het team balbezit had, altijd traag en voorspelbaar. De Franse middenvelder stond in de dubbele spil naast zijn landgenoot Tchouaméni, een ”usual suspect” tegenwoordig in Madrid. (…) De Engelsman (Bellingham) is nog ver verwijderd van zijn vorm van vorig jaar en soms zag je hem wanhopig om de bal vragen. ”

(Anthony Thomas-Commin/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren