Tagtik

Fan veroordeeld voor racistische daden tegen Vinicius

Donderdag heeft de Spaanse rechtbank een straf opgelegd aan de persoon die in februari 2023 racistische beledigingen uitte aan het adres van Vinicius Junior en Samuel Chukwueze.

De zaak dateert van vorig seizoen, toen een Mallorca-fan werd geïdentificeerd voor het maken van racistische opmerkingen tegen Vinicius Junior. Twee weken later werd Samuel Chukwueze in het Son Moix stadion door dezelfde persoon beledigd.

De persoon in kwestie werd schuldig bevonden aan twee overtredingen tegen de morele integriteit, verergerd door het feit dat hij racistische motieven had. Hij kreeg donderdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden en een verbod van drie jaar om Spaanse voetbalstadions te betreden. Dit is een lichtere straf dan waar de aanklager om had gevraagd, nadat hij een excuusbrief aan Vinicius had geschreven.

Dit is de derde strafrechtelijke veroordeling in de afgelopen maanden voor racistische beledigingen van spelers van Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad verwelkomde de disciplinaire beslissing in een officiële verklaring die binnen enkele uren na de bekendmaking op donderdag 26 september 2024 werd uitgegeven.

(Sofian Msallem/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren