Tagtik

Griezmann kondigt zijn afscheid als international aan

Antoine Griezmann, wereldkampioen van 2018, heeft op 33-jarige leeftijd in een video op zijn sociale netwerken aangekondigd dat hij stopt bij Les Bleus.

Net toen we ervan uitgingen dat hij door zou gaan tot het WK van 2026, kondigde Antoine Griezmann, vice-aanvoerder van de Franse nationale ploeg, maandag zijn interlandpensioen aan in een video die hij op zijn sociale netwerken plaatste. De Fransman gaat met pensioen op slechts 33-jarige leeftijd, na 137 caps (44 doelpunten), slechts 8 achter recordhouder Hugo Lloris. Als wereldkampioen van 2018, winnaar van de Nations League van 2021, finalist van het EK 2016 en de Wereldbeker van 2022 is hij een van de grootste spelers in de geschiedenis van Les Bleus, en de beste assistgever (30), die nu de bladzijde omslaat.

"Vandaag kondig ik met diepe emotie aan dat ik stop als speler van het Franse nationale team,” zegt hij in zijn video. "Na 10 ongelooflijke jaren, vol uitdagingen, successen en onvergetelijke momenten, is het voor mij tijd om een bladzijde om te slaan en plaats te maken voor de nieuwe generatie. Het was een eer en een voorrecht om dit shirt te dragen. Van maart 2014 tot afgelopen september heb ik het geluk gehad om een aantal ongelooflijke momenten mee te maken samen met een aantal uitzonderlijke teamgenoten. We hebben overwinningen gedeeld die voor altijd in ons geheugen gegrift zullen staan…”

Als polyvalente speler bij uitstek, soms spits, soms middenvelder, liet Griezmann op 8 september toch aan Téléfoot weten dat hij bij Les Bleus wilde blijven: “Ik wil nog steeds voor Frankrijk spelen en het is aan Didier Deschamps om te kiezen." Lang beschouwd als Didier Deschamps’ ‘lieveling’, stond ‘Grizou’ soms aan de kant bij de laatste UEFA EURO (tot de nederlaag in de halve finale tegen Spanje) en bij de laatste kwalificatiewedstrijd in september.

In september, na de zware nederlaag tegen Italië (1-3), was Griezmann de enige speler van de Franse selectie die het stadion rondging om de fans in het Parc des Princes te bedanken. Was het een soort afscheid? Na Olivier Giroud, Blaise Matuidi, Raphaël Varane en Hugo Lloris neemt nog een wereldkampioen van 2018 afscheid van het internationale voetbal. Het einde van een tijdperk.

(Sofian Msallem/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren