Tagtik

Infantino woont in royaal onderkomen op kosten van FIFA

Het Zwitserse mediakanaal Blick heeft onthuld dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino verblijft in een luxe flat met uitzicht op het meer van Zug, waarvan de maandelijkse huur (€ 8.370) wordt betaald door zijn werkgever.

Het leven is goed voor Gianni Infantino. De voorzitter van de FIFA verdiende een salaris van 4,137 miljoen Zwitserse frank (€ 4,35 miljoen, inclusief € 1,74 miljoen aan bonussen) in 2023, volgens het jaarverslag van het internationale orgaan, dat zijn “statutaire inzet voor meer transparantie” herhaalt.

Aan de andere kant is de FIFA ondoorzichtiger als het gaat om andere financiële voordelen die de voorzitter ontvangt. Het Zwitserse mediakanaal Blick onthulde zondag dat Infantino een luxueuze flat op de bovenste verdieping heeft met een groot terras dat uitkijkt over het meer van Zug (tussen Luzern en Zürich). De maandelijkse kosten hiervan (7.950 Zwitserse frank, of 8.370 euro) worden betaald door de FIFA.

Volgens Blick is het contract ondertekend door het hoofd personeelszaken en de chief legal officer van de FIFA, die erop wijst dat alle vergoedingen voor de voorzitter contractueel zijn vastgelegd en worden vastgesteld door een onafhankelijke commissie. “Dit is in lijn met het standaard beloningspakket voor hogere leidinggevenden in veel organisaties in Zwitserland”, legt een woordvoerder uit.

In november 2022 meldde de SonntagsZeitung dat de drukbezette FIFA-voorzitter, die ook een huis heeft in Qatar, zijn Zwitserse woning had verplaatst van Küsnacht naar Zug, waardoor zijn belastingaanslag werd gehalveerd.

(Jocelyn Lermusieaux/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren