Tagtik

Kompany reageert op kritiek

Na de ruime 9-2-zege in Champions League van Bayern München op Dinamo Zagreb op dinsdag, reflecteerde Vincent Kompany op de kritiek die hij te verduren heeft gekregen sinds hij aan het roer staat als coach in Beieren.

Vincent Kompany (Bayern München coach, na de 9-2 overwinning op Dinamo Zagreb):
“Ik ben geboren in Brussel, in een noordelijke wijk. Mijn vader was een vluchteling die vanuit Congo naar België kwam. Welke kans had ik om ooit voet te zetten in de Premier League? Om in de Premier League te spelen? Iets winnen als speler? Om voor de nationale ploeg te spelen? Als je uitgaat van de kans dat dat voor mij zou gebeuren, was dat 0,000%. En nu ben ik coach.

De vraag is: stop je met in jezelf te geloven door wat andere mensen zeggen? Stop je met geloven in wat je kunt bereiken omdat de kans op succes te klein is? Je moet vooruit blijven gaan en uiteindelijk, als je faalt, faal je, als je slaagt, slaag je, maar je wordt elke keer beter. Dat is heel belangrijk. Het heeft niet veel zin om je te richten op online kritiek. Ik vat het niet persoonlijk op.”

(over de wedstrijd van dinsdagavond) “Wat uiteindelijk telt zijn de drie punten, de negen doelpunten en het feit dat we gewonnen hebben. Het is natuurlijk een beetje bijzonder. Het was gewoon vermakelijk. De energie was goed, het team toonde enthousiasme. Ja, we hebben twee doelpunten tegen gekregen, maar we hebben ze alle negen samen gescoord. Als we twee doelpunten tegen kregen, was dat omdat we collectief achter stonden. We bleven rustig en alles ging goed tot het einde. Het was een geweldige avond.”

(Thierry Dengerma/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren