Messi kan het nog altijd: hattrick binnen 11 minuten

Lionel Messi scoorde zaterdag een hattrick in slechts elf minuten tegen New England Revolution (6-2) in de MLS. Met dit laatste succes vestigde Inter Miami, dat al kampioen was in het oosten, een nieuw record met 74 behaalde punten in het reguliere seizoen.

Inter Miami, dat er al zeker van was eerste te eindigen in het Noord-Amerikaanse kampioenschap, bereikte gisteravond de grens van 74 punten in het reguliere seizoen (in 34 wedstrijden) door New England Revolution met 6-2 te verslaan, waarbij Lionel Messi in slechts elf minuten een hattrick scoorde. Hiermee brak de franchise van David Beckham het puntenrecord dat voorheen in handen was van New England Revolution (73 punten in 2021).

Lionel Messi scoorde zijn tweede hattrick van de week, na de 6-0 overwinning op Bolivia in Argentinië’s 2026 World Cup kwalificatiewedstrijd op woensdag. De achtvoudige Ballon d’Or-winnaar kwam in de 58e minuut in het veld voor Miami en scoorde drie keer in elf minuten (78e, 81e en 89e), telkens met zijn linkervoet.

De 37-jarige speler, die in september terugkeerde van een onderbreking van twee maanden met een enkelblessure, sloot het reguliere MLS-seizoen af met 20 doelpunten in 19 wedstrijden.

De winnaar van het WK 2022 staat op woensdag 23 oktober in de eerste ronde van de play-offs met Miami tegenover de winnaar van de Eastern Conference play-off tussen Montreal CF en Atlanta United.

(Sofian Msallem/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)