Tagtik

Messi: “Ik voel me net een kind”

Na een meesterlijke prestatie tegen Bolivia (6-0) onder het gejuich van zijn fans, heeft de Argentijnse Lionel Messi zijn liefde voor zijn land verklaard. Hij is zich ervan bewust dat hij niet veel wedstrijden meer heeft om voor zijn land te spelen en de wereldkampioen van 2022 wil er het beste van maken.

De Argentijnse fans missen nooit een kans om hun (halve) God te aanbidden. De achtvoudig Ballon d’Or-winnaar scoorde dinsdagavond het zesde doelpunt van zijn ploeg tegen Bolivia (6-0), en zijn derde van de wedstrijd. De aanvaller van Inter Miami, die met 112 doelpunten de op één na hoogste topscorer in de geschiedenis van de nationale teams werd, leek aan het einde van de wedstrijd geëmotioneerd na het eerbetoon aan hem in het Estadio Monumental in Buenos Aires.

“Ik ben blij om hier te zijn en de liefde van de mensen te voelen, omdat ik weet dat dit een van mijn laatste wedstrijden zou kunnen zijn. Het ontroert me, ik wil ervan genieten, gelukkig zijn waar ik ben, bij mijn teamgenoten zijn,” gaf Messi toe. "Als ik bij Argentinië ben, voel ik me net een kind. (…) Zolang ik me goed voel en het team naar eigen inzicht kan blijven helpen, blijven we ervan genieten."

(Clément Barbier/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren