Tagtik

PSG verbreekt Champions League record: 94 schoten zonder te scoren

Met de gelijkmaker tegen PSV Eindhoven (1-1) maakte Achraf Hakimi dinsdag een einde aan de reeks van 94 opeenvolgende schoten zonder te scoren in de Champions League. Het is de langste reeks in de competitie sinds het seizoen 2003-2004.

Paris Saint-Germain had een beoordelingsfout van Walter Benitez nodig bij de afstandschotpoging van Achraf Hakimi om eindelijk hun verschrikkelijke reeks te doorbreken. PSG had 94 keer niet gescoord in de Champions League voordat de Marokkaan de doelman van PSV Eindhoven verraste en een 1-1 gelijkspel redde bij de Nederlandse kampioenen.

Sinds het vierde Parijse doelpunt van Kylian Mbappé tegen Barcelona (4-1) in de return van de kwartfinales vorig seizoen, heeft PSG een ongelooflijke droogte doorgemaakt. Hoewel de club uit de hoofdstad nog een laatste poging waagde na het doelpunt van de Franse aanvoerder op Montjuic, loste Parijs 14 schoten in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund en 30 in de terugwedstrijd, zonder ooit het net te vinden in de halve finale van de Champions League (0-1, 0-1).

PSG overtreft hiermee het niet te benijden record van Benfica (de gegevens zijn verzameld vanaf het seizoen 2003-2004), verworven tussen september 2017 en oktober 2018, met 90 schoten zonder te scoren. Olympique Lyon, tussen december 2006 en oktober 2007, had ook een dieptepunt in termen van effectiviteit, met 86 opeenvolgende schoten op doel, één minder dan Liverpool tussen november 2005 en september 2006 (87).

(Clément Barbier/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren