Tagtik

PSV-fans toch welkom in Parijs voor de Champions League

Na een aanvankelijk verbod om naar Parijs te reizen uit angst voor botsingen met Parijse ultras, kunnen PSV-supporters nu toch naar het Parc des Princes reizen voor de Champions League. De Franse Conseil d’Etat heeft zaterdag het ministeriële besluit van begin deze week ongedaan gemaakt.

Hoewel er een ministerieel besluit was uitgevaardigd om de reis van bijna 2.000 supporters te verbieden “waarvan is vastgesteld dat ze een risico vormen” en “zeer waarschijnlijk Parijse supporters zullen provoceren”, heeft de Conseil d’Etat (de Franse administratieve rechtbank) het besluit nu vernietigd.

In een persbericht kondigde de Raad aan dat hij “de uitvoering van het bevel opschortte” om “elke maatregel te bevelen die de fundamentele vrijheden van bezoekende supporters kan beschermen”. Eerder in de week toonde PSV zich verrast over het ministeriële besluit en noemde het “beschamend”, aangezien haar supporters al reisplannen hadden gemaakt. De Raad van State verklaarde dat “de onmiddellijke nabijheid van de wedstrijd, het late tijdstip waarop de maatregelen werden genomen en (de) ernstige aard van de inbreuk op de fundamentele vrijheden” een van de redenen was voor deze ommezwaai.

(Tom Prévot/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren