Tagtik

Real niet al te bezorgd om zaak-Mbappé

Real Madrid, dat Kylian Mbappé’s versie van de gebeurtenissen gelooft, weigert commentaar te geven op wat het beschouwt als slechts beschuldigingen en is van mening dat “er op dit moment niets concreets is” in het onderzoek naar “verkrachting en aanranding” dat door de Zweedse pers is onthuld.

De nieuwe mediawervelwind waarin Kylian Mbappé sinds dinsdag verwikkeld is – hij is het doelwit van een onderzoek naar “verkrachting en aanranding” volgens de Zweedse pers – heeft de Pyreneeën niet echt overschreden. In Spanje is het nieuws rond de Fransman nauwelijks genoemd of gemeld door de nationale media. De gevoeligheid van de zaak en het gebrek aan bewijs en concrete feiten hebben ertoe geleid dat ze een voorzichtige houding hebben aangenomen.

Real Madrid heeft dezelfde houding aangenomen en weigert commentaar te geven op wat in hun ogen vooralsnog slechts beschuldigingen zijn van de Zweedse media over hun speler. En een zaak waarin de Madrileense club “gelooft dat er op dit moment niets is”. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, heeft er maandagavond geen crisisvergadering plaatsgevonden op het kantoor van Madrid.

De Koninklijke heeft veel meer vertrouwen in de versie van het verhaal van hun spits, namelijk dat hij het slachtoffer is van een valstrik. Zonder concreter en tastbaarder bewijs houdt de club uit Madrid zich voorlopig liever op de achtergrond en wacht ze het resultaat van de zaak af. Desondanks heeft de club geen geheim gemaakt van haar onbegrip over de media-intimidatie waaraan haar centrumspits nu al enkele weken wordt blootgesteld. Elke beweging die hij maakt wordt onder de loep genomen en bekritiseerd.

Dinsdag terug in training

In de komende dagen en weken zullen de Madrileense directeuren waarschijnlijk dezelfde strategie volgen met Mbappé als ze deden met Karim Benzema ten tijde van de Valbuena-affaire. Namelijk: steun de speler in besloten kring, respecteer het vermoeden van onschuld en laat de rechtbank haar werk doen, alvorens een standpunt in te nemen.

Real was ook zeer verbaasd over de media-aandacht voor de foto van Mbappé, die werd verwijderd van het X-account van de Madrileense clubstichting voor een advertentie voor Adidas, de officiële sponsor van Real. De club verwijst naar een simpel “conflict” tussen het Duitse merk en Nike, de persoonlijke sponsor van de Fransman. Volgens Real eiste Nike dat Mbappé niet zou verschijnen in de reclame van zijn concurrent.

Hoewel deze affaire ongetwijfeld de reputatie van zijn sterspeler zal bezoedelen en op zijn beurt het imago van Real zal schaden, tilt de Madrileense club, die al lang gewend is aan deze gewelddadige omwentelingen rond zijn spelers, voorlopig niet al te zwaar aan de zaak. Ze rekenen sportief gezien meer dan ooit op hun centrumspits, gezien de belangrijke Champions League- en competitiewedstrijden die in het verschiet liggen: onder meer de Clasico van 26 oktober, waarin ze hopen de kloof te dichten met Barça, dat momenteel bovenaan staat in La Liga.

Mbappé nam dinsdagmiddag deel aan alle groepstrainingen van Real Madrid, samen met de spelers die niet waren opgeroepen door hun nationale team. De gezondheid van de Fransman en zijn spierprobleem in zijn linkerdijbeen, dat zichtbaar is opgelost, lijken het enige positieve nieuws op dit moment voor de aanvoerder van Frankrijk. Als er op het laatste moment niets onverwachts gebeurt, zou hij zelfs moeten starten als Real zaterdagavond om 21.00 uur afreist naar Celta Vigo.

(Antoine Simonneau/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren